Vitrinekast. Verzamelplek of eyecatcher?

Vitrinekast: verzamelplek of eyecatcher?

In de meest woningen staat er wel een. Je hebt ze in alle soorten en maten. Modern glas, robuust hout, brocante of strak wit. Soms gedateerde kasten al dan niet voorzien van een leuk kleurtje maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze meestal vol staan, erg vol bedoel ik dan. Met servies, glaswerk, boeken, dozen, verzamelingen of zelfs complete keukenvoorraden. Wij zijn nu eenmaal gek op verzamelen, ondergetekende niet uitgezonderd, en we willen graag onze persoonlijke smaak en voorkeur voor mooie spullen laten zien. Daar is niets mis mee totdat je besluit je woning in de verkoop te zetten dan komt vanzelf de vraag: verzamelplek of eyecatcher?

Is dit laatste het geval dan is het de hoogste tijd om de inhoud van jouw kast eens kritisch onder de loep te nemen. Verkopen is hard werken dus begin maar met uitruimen, opruimen, weggeven, weggooien of opslaan. Deze laatste punten zijn in ieder geval handig, staat alles alvast ingepakt klaar voor de verhuizing naar jouw nieuwe woning of het scheelt weer een doos of wat.

Een vitrinekast komt het beste tot zijn recht als het serviesgoed of glaswerk er netjes en gerangschikt in staat en niet alles kris kras door elkaar. Zet liever geen spullen bovenop de kast. Die breken namelijk de zichtlijn waardoor het lijkt alsof de ruimte kleiner is.

Een kast vol met verzamelobjecten? Deze zijn erg persoonlijk. Een aspirant koper ziet alleen maar een hele volle kast staan waardoor het lijkt alsof er verder geen opbergruimte is, het geeft een rommelige indruk in de kamer en leidt daardoor af van de ruimte waar de kast staat.

Dit geldt eveneens voor vitrinekasten die in een werkkamer staan. Het is echt de moeite waard om die mooie verzameling of ordners vast op te bergen in verhuisdozen en daarvoor in de plaats een paar mooie vazen en schalen of gewoon een paar boeken neer te zetten.

Heb je de smaak te pakken dan kun je zelfs overwegen om de oude kast van een neutraal verflaagje te voorzien. Wie weet past de vernieuwde kast helemaal bij je nieuwe interieur straks! 

Neem gerust een kijkje op mijn pinterestpagina https://pin.it/g36vcowk3hfwnh

 Voilà, je hebt een echte eyecatcher in je huis.

Heel veel succes!!

Carin

Interieur-/vastgoedstylist en fotograaf bij TudorStyle

PS: Is jouw woning inmiddels verkocht, nieuwe woning aangekocht maar wil het maar niet lukken met de indeling en kleurgebruik? Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met mij op voor een oriënterend gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *