Verkoopstyling anno 2019

Het verschil.

“Verkoopstyling-vastgoedstyling, is dat nog wel van deze tijd”? “Dat heb je nu toch helemaal niet nodig”? “Misschien wanneer een woning leeg staat en je zet er wat leuke meubeltjes neer zodat het beter ‘smoelt’ op de foto, ja daar kan ik me iets bij voorstellen”. “Maar om nu een vastgoedstyliste uit te nodigen om mij te vertellen hoe ik mijn woning verkoopklaar moet maken vind ik echt grote onzin en verspilling van geld en tijd”. “Tjonge, ik ga toch niet voor een advies betalen en extra zooi in huis halen terwijl het er zo leeg mogelijk uit moet zien?”. “ Die makelaar kost al genoeg geld en dan kom jij ook nog even met een factuurtje zeker!”

Zo maar een paar opmerkingen die ik regelmatig te horen krijg van mensen in mijn omgeving. Meestal van degene die hun huis 20 jaar geleden hebben verkocht of die geen flauw benul hebben wat mijn werk inhoudt.  Natuurlijk is het niet zo gek dat in de huidige markt je woning snel verkocht is, zeker wanneer de woningmarkt in de Randstad compleet oververhit is en de voortdurende vraag stijgt en het aanbod slinkt en je merkt dat steeds meer mensen uitwijken naar een nog betaalbare woning. En natuurlijk kost mijn dienst geld. Toch blijf ik heel benieuwd waar de gedachte, dat een verkoopstyling heel veel geld kost, vandaan komt. Op mijn website, www.tudorstyle.nl, zie je geen enkel bedrag staan dus hoogstwaarschijnlijk is het een aanname.

Het antwoord dat ik kreeg op mijn vraag was niet heel erg verrassend: “ik kan mij niet voorstellen dat verkoopstyling een verschil kan maken t.o.v. de tips die je krijgt van de fotograaf, dus waarom zou ik hier extra geld aan uit geven? Een voorbeeld dat mij altijd is bijgebleven is deze: “De makelaar stuurde een vriendelijke fotograaf langs en die vond alles er prima uitzien en heeft vervolgens in een lekker rap tempo de foto’s gemaakt. Maar toen ik de foto’s op Funda terug zag schrok ik wel want eigenlijk vielen de foto’s heel erg tegen, totaal sfeerloos en ik herkende mijn eigen huis niet eens, maar ja ze stonden er al op en ik kon er toch niets meer aan veranderen”.  

Dit is een reactie die je niet wilt horen, niet als fotograaf maar ook niet als makelaar. Het is immers de bedoeling dat de foto’s ervoor zorgen dat er kijkers komen. Daarom wil ik jou en alle sceptici graag uit leggen wat ik als vastgoedstylist en vastgoedfotograaf voor mijn klanten betekenen kan en wat het hen oplevert.

Investeren

Het begint altijd met een investering van mijn kant voordat er ook maar 1 foto gemaakt wordt. Eerst tijd investeren in jou als klant en wat jij nodig hebt. Ik kan direct beoordelen of de woning genoeg heeft aan wat korte adviezen of dat er flink gewerkt moet gaan worden waar dat nodig is. Ik kan in een oogopslag zien wat de pluspunten van de woning zijn en wat voor verbetering vatbaar is. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat door ons gesprek, ik jou de bevestiging kan geven dat jij als verkoper al heel goed bezig bent om jouw woning klaar te stomen voor de verkoop en waarom mijn aanvullende adviezen nodig zijn om de juiste sfeerbeleving te creëren. Dit kan betekenen dat er soms geschilderd moet worden, dat de tuin een flinke opknapbeurt nodig heeft en misschien is de bank aan vervanging toe en misschien gaat de hele indeling van een ruimte of zelfs de complete inrichting op de schop. Maar het kan ook zo maar zijn dat een kort advies voldoende is om een mooie en sfeervolle fotoreportage te maken. Kortom eerst inventariseren en daarna aan de slag!

Sfeerbeleving

Daar draait het dus allemaal om. Sfeerbeleving is het toverwoord. De juiste sfeer bereik je niet door alle accessoires en foto’s maar weg te halen en alleen het meubilair te laten staan. De juiste sfeer bereik je ook niet door hippe, trendy woonaccessoires toe te voegen die in feite niet bij het interieur of bij jou als bewoner past. De juiste beleving bereik je door samenwerking, door samen kritisch naar het interieur te kijken en waar nodig aan te passen met als resultaat dat het interieur niet alleen een warm welkom is voor de potentiële huizenkoper maar ook dat jij weer ervaart hoe fijn het huis is. Tenslotte woon je er nog en wanneer jij het naar je zin hebt, heb je er ook meer zin in om net dat stapje extra te doen voordat er een bezichtiging komt. Mijn persoonlijke aanpak en samen voor de juiste sfeerbeleving zorgen, dat maakt het verschil.

Professionele vastgoedstyling

Professionele verkoopstyling/vastgoedstyling is veel meer dan wat tips die je op menig website of YouTube kan vinden, professionele verkoopstyling/vastgoedstyling is veel meer dan een bed leuk opmaken of een plantje met een kaars op tafel. Het is een proces die tijd in beslag neemt, die jou leert kijken naar de woning zoals een potentiële huizenkoper dat doet. Een professionele verkoop-/vastgoedstylist geeft niet alleen adviezen, voert ze ook uit en geeft ook nog eens bruikbare tips voordat de bezichtigingen plaats gaan vinden en in combinatie met mijn fotografie bied ik je ook nog eens een volledig pakket aan. Hangt hier een factuurtje aan? Absoluut, besef echter wel dat je dit bedrag ruimschoots weer terugverdiend. Een woning die er sfeervol uitziet trekt immers veel meer publiek.

Benieuwd wat wij samen voor jouw huis betekenen kunnen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek via info@tudorstyle.nl . Bellen mag natuurlijk ook 06 1945 4276

#verkoopstyling #vastgoedstyling #sfeerbeleving #fotografie #verkoop #woning #interieur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *