Is jouw wintertuin verkoopproof?

 

Een aantrekkelijke wintertuin oogt en verkoopt beter.

Op het moment dat ik dit schrijf werp ik even een blik naar buiten, het is grauw en grijs en tot overmaat van ramp begint het ook nog eens te regenen. Mijn tuin ziet er allesbehalve aantrekkelijk uit, de varens zijn bruin en hangen zielig op de aarde, de bloemen zijn al heel lang geleden uitgebloeid en bieden een treurige aanblik. Mijn tegels zijn mosgroen in plaats van een mooie betonlook en mijn terrasmeubels staan er verwaarloosd bij onder een plastic zeil dit in een poging ze droog te houden.  Ai, dit oogt alles behalve vrolijk en kleurrijk. Gelukkig staat mijn woning niet te koop maar anders wordt het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Nu hoor ik je denken: Ik heb nog wat foto’s van afgelopen zomer liggen, dan zet ik die er toch bij??? Uitzonderingen daargelaten, de meeste foto’s zijn met een smartphone gemaakt en niet altijd even scherp of vanuit de juiste hoek. Het zou alleen maar afbreuk doen aan de mooie fotoreportage die je van het interieur hebt laten maken.

Nu ik er toch over spreek, eigenlijk is het best een bijzondere gedachte,  je bent razend druk met het opruimen en poetsen van je huis en dan laat je de tuin voor wat het is. Beetje raar eigenlijk wanneer je er bij stil staat dat de voorzijde van de woning het eerste is wat de potentiële koper ziet. We willen toch allemaal dat een kijker zich zo welkom voelt dat er gelijk een goed bod op de deurmat valt?

Maar goed, waarom zou je in hemelsnaam in de winter wat aan de tuin willen doen? Ik kan wel een paar redenen bedenken:

 1. De Funda of makelaars site toont vaak als eerste de foto’s van jouw huis met tuin. De potentiële huizenkoper ziet zichzelf al graag in de tuin zitten, genietend van een voorjaarszonnetje.
 2. Kleur in je tuin doet leven. Je wordt er zelf vrolijker van en dus ook degene die jouw woning komt bezichtigen.
 3. Heel vaak worden de tuinfoto’s als eerste getoond door de makelaar voordat de woning op Funda komt. Men wil de potentiële huizenkoper al flink nieuwsgierig maken en direct laten reageren. “A call to action” noemt men dat.
 4. Zo’n verlepte tuin is niet echt een binnenkomer.

Staat je woning al te koop of ben je van plan de woning eerdaags te koop te zetten dan kunnen de volgende tips je wellicht helpen je wintertuin “verkoopproof” te maken. Het zijn vaak de simpele handelingen die het verschil maken.

 Tips voor een opgeruimde tuin:

 1.  Eerst maar eens gaan opruimen. Zoveel mogelijk uitgebloeide planten kort knippen .
 2.  Potten en plantenbakken voor zover mogelijk leeghalen. Die je niet wilt gebruiken zet je weg anderen vul je opnieuw met winterharde tuinplanten.
 3. De groene aanslag van je bestrating verwijderen en als het mogelijk is je tuinmeubels met kussens in ere herstellen, ook al is het alleen maar voor de fotograaf.
 4.  Speeltoestel van de kinderen schoonmaken.

        

Tips voor een kleurige tuin in de winter.

Er zijn volop winterharde planten te koop die juist nu je tuin een vrolijker aanblik geven.

 1. Winterviolen, de Helleborus of kerstroos, Bergthee met mooie rode besjes enzovoort. In de bloemenwinkels en tuincentra is er volop keuze.
 2. Beplant niet alleen je borders maar zet ook een paar vorstvrije potten neer bij je terras en voordeur.
 3. Blijft je tafel buiten staan plaats hier dan ook wat leuke groen accessoires op.
 4. Voor de foto is het natuurlijk super leuk om een lekkere warme deken en wat kussens op de bank te leggen. Een lantaarn met kaars maakt het plaatje compleet

Neem hier ook echt de tijd voor. Maak pas een afspraak met de fotograaf wanneer alles echt naar jouw zin is. Bedenk dat de meeste fotografen die de makelaar stuurt alleen tijd hebben om te fotograferen. Ze komen dus niet om nog even met de styling te helpen.  

Wens je ontzettend veel succes!

Carin.

 1. Kun je wel wat advies gebruiken en heb je liever een vastgoedstylist die ook fotograaf is? Zodat we samen aan de slag kunnen voordat de woning online komt? Staat je woning al te koop maar komen er geen kijkers? Neem dan contact met mij op zodat ik jou niet alleen kan adviseren maar ook daadwerkelijk kan helpen met een betere presentatie van tuin & woning.
 2. Mail naar info@tudorstyle.nl of bel 06 1945 4276 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *